Nieuws

Interview Grethe van Geffen over Voorbij het Toekijken door Paul Groothengel: ‘Ingrijpen is te leren‘ 29 januari 2024

Als ze zoveel over politiek kunnen praten, hebben ze misschien niet genoeg werk te doen” – bijdrage Grethe van Geffen (Seba) aan Dilemma Werk en Inkomen in NRC 10 december 2023  

 

November 2023

Op 1 november verscheen het nieuwe boek van Seba directeur Grethe van Geffen: Voorbij het toekijken – van omstander naar bijstander bij grensoverschrijdend gedrag. Lees er meer over in onze recente nieuwsbrieven. Foto’s van de boekpresentatie vindt u hier.

Op 24 november was Grethe van Geffen (weer) in de studio bij Prem om het boek toe te lichten en vele zaken rond diversiteit, inclusie en omstanders te bespreken. Helaas is die uitzending niet terug te luisteren.

Op 25 november jl. nam Grethe van Geffen deel aan het panelgesprek van Orange the World 2023 – samen met minister OCW Robbert Dijkgraaf, Marije Cornelissen (UN Women), en regeringscommissaris Mariëtte Hamer. Hier een videofragment uit het panelgesprek.

 

   7 oktober 2021

De geheel geactualiseerde versie van Voorbij het Verschil met Inclusief Leiderschap is verschenen! Nu verkrijgbaar in elke boekhandel. Het is een concreet en realistisch boek over doorpakken en aan de slag gaan met diversiteit & inclusie. Benut u het talent in uw organisatie? Weet u al aan welke knoppen u kunt draaien om resultaat te behalen?

Voor de 1-minuut video over het boek klikt u hier.

 

25 september 2019

Het vraagt nogal wat om goed te adviseren over diversiteit en inclusie in organisaties. Werk aan je eigen professionele ontwikkeling om meer effect te hebben en meer plezier in je werk. Bekijk onze youtube over Adviseer-de-Adviseur.

13 januari 2019

Eervolle uitnodiging van de Sociaal-Economische Raad (de SER) om de Seba visie te geven wat Nederland kan doen voor het vergroten van het aantal vrouwen en ‘migranten’ in de top van het bedrijfsleven. Naar aanleiding van deze adviesaanvraag van de regering.

 

8 januari 2019

Het nieuwe jaar gestart met een interview over cultuurveranderingen wat je daar als commissaris of bestuurder mee kunt.

 

18 oktober 2018

De Engelse vertaling van Voorbij het Verschil is gepubliceerd. Beyond the difference is per heden te bestellen via de online bookstore van de uitgever of kanalen als Amazon.
Let op: boekpresentaties en trainingen met thema’s uit het boek geven wij in het Engels en Nederlands of gemengd tweetalig – al naar gelang de wens van aanwezigen. Vraag gerust om opties voor programma’s!

 

16 augustus 2018

Zondagnacht van 00.00 – 02.00, 20 augustus was Seba directeur Grethe van Geffen te gast bij Prem op Radio 1. Luister het hier terug.

 

21 juni 2018

Op 20 juni jl. reageerde Minister Koolmees (SZW) op de diversiteitsvragen van Kamerleden. In overleg met Pensioenfederatie en Stichting van de Arbeid neemt hij een aantal van de door Seba gedane aanbevelingen over. Kijk hier naar het debat vanaf 02:04:15.

 

8 juni 2018

Op 6 juni jl. trad Seba directeur Grethe van Geffen op als expert bij de vaste commissie voor SZW Tweede Kamer, over het thema Diversiteit in Pensioenfondsbesturen. Zie het bericht hieronder (van 28 mei). Je kunt de bijeenkomst terugkijken via deze link, vanaf 1:15 (1 uur 15 min).

 

28 mei 2018

Op 6 juni a.s. treedt Seba directeur Grethe van Geffen op als expert bij de vaste commissie voor Sociale Zaken en Werkgelegenheid van de Tweede Kamer, over het thema Diversiteit in Pensioenfondsbesturen. Ze schreef een position paper als input. Vandaag is de link naar haar position paper Inclusief pensioenbestuur is meer dan diversiteit op de website van de Tweede Kamer gepubliceerd. Je vindt via dezelfde link ook de agenda, andere genodigden en informatie over deze (openbare) bijeenkomst.

 

Mei 2018

Hoera! de Engelse redactie van Voorbij het Verschil is gereed > een volgende stap op weg naar Beyond the Difference (planning is najaar 2018)

 

Januari 2018

Video met interview Grethe van Geffen over Diversiteit in Pensioenbesturen door SPO Connects: klik hier

 

 

Seba cultuurmanagement bv
Nova Zemblastraat 89
1013RJ Amsterdam

info@seba.nl