Over Seba

Opgericht in 1997 door Grethe van Geffen brengt Seba 25 jaar ervaring met diversiteit & inclusie in organisaties. Wij overzien de ontwikkelingen sinds enkele decennia en begrijpen snel wat er speelt. Als geen ander weet Seba wat werkt – of niet – voor organisaties. Workshops, trainingen, advies, intervisie: wij bieden een doelgerichte en praktische aanpak waarbij iedereen mee telt en ieders bijdrage ertoe doet. En… we houden het graag vrolijk!

 

Waar we vandaan komen

In 1997 was Seba in Nederland (en West-Europa) het eerste bureau dat vanuit brede diversiteit als strategisch, bedrijfskundig issue werkte op basis van de nieuwe inzichten van Roosevelt Thomas, hoogleraar bedrijfskunde en de eerste ‘zwarte’ hoogleraar aan Harvard: het gaat er niet om dat mensen van elkaar verschillen maar dat organisaties beter moeten leren omgaan met die verschillen. Daarmee stelde Thomas een omslag voor van het denken in enkelvoudige doelgroepen naar het denken in meervoudige diversiteit & inclusie.

De visie van Roosevelt Thomas beeldden we uit in bovenstaand schema.
Het daarin gebruikte woord ‘allochtoon’ was toen vernieuwend,
als opvolger van ‘buitenlanders’ of ‘migranten’.
Woordgebruik rond diversiteit en inclusie is continu in beweging, ook anno 2020.

 

Waar we nu staan

Door onze 25 jaar ervaring liggen er bij Seba veel trainingen en andere werkvormen op de plank die we op maat kunnen aanpassen en overdragen. Steeds meer organisaties hebben eigen trainers en adviseurs: Seba staat klaar met producten als train-de-trainer en adviseer-de-adviseur om hen optimaal toe te rusten. Zo vergroten we het aantal deskundigen in diversiteit & inclusie en ontwikkelt het zich tot het echte vakgebied dat het moet zijn. Zoals Seba in menige publicatie zei: bij financiën benoem je ook niet iemand alleen omdat hij van goede wil is…. verstand van inclusieve organisaties, inclusief verandermanagement, is broodnodig.

 

Onze kennis vanuit wetenschappelijke inzichten, onze methodiek en onze ervaring zijn neergelegd in een scala aan boeken, instrumenten en spellen.
Naast train-de-trainer en adviseer-de-adviseur verzorgt Seba indien gewenst ook zelf workshops, adviestrajecten en trainingen op alle niveaus in de profit en non-profit sector en in meerdere landen / talen.

Waar de naam Seba vandaan komt

Seba refereert aan het verhaal van de koningin van Seba (een van de vroegst beschreven, interculturele ontmoetingen) die duizenden kilometers aflegde om koning Salomo te bezoeken. Haar reis leidde tot een unieke uitwisseling van wijsheid en welvaart; een bron van inspiratie voor ons en hopelijk ook voor u als onze klant.

Seba cultuurmanagement bv
Nova Zemblastraat 89
1013RJ Amsterdam

info@seba.nl