Train-de-trainer

Steeds meer in-company trainers willen zelf trainingen op het gebied van diversiteit & inclusie gaan geven, in plaats van daar een trainingsbureau voor in te huren. Een goede zaak dat steeds meer mensen een deskundige bijdrage gaan leveren! Zo treedt versnelling op en worden steeds meer organisaties inclusief. Een paradox in het vakgebied diversiteit & inclusie is nu eenmaal dat we hard werken om onszelf overbodig te maken!

Wie wil, kan daarbij profiteren van bestaande methodieken en materialen die door Seba zijn ontwikkeld en jarenlang met goed resultaat toegepast. Er zijn twee soorten train-de-trainer:

1. Complete train-de-trainer programma’s
Dit zijn workshops en trainingen van een of meer dagdelen: op basis van jullie behoefte en indien gewenst met intensief overleg stellen wij een logisch en werkend programma samen. Mechanismen en patronen rond diversiteit & inclusie zijn algemeen en bepalen de basisstructuur. Oefeningen en casuïstiek passen we aan bij de sector of het vakgebied van de toekomstige deelnemers zodat de toepasbaarheid van de training maximaal is. Immers, uit onderzoek blijkt dat toepasbaarheid van een training bij diversiteit & inclusie een cruciale factor is voor het juiste trainingseffect.

Dit programma-op-maat trainen we vervolgens in bij de trainers die het gaan uitvoeren. Het programma kan gaan over alle aspecten van diversiteit & inclusie in een organisatie:

  • Samenwerken in een divers team
  • Inclusief leidinggeven
  • Communicatie met de diverse klant / burger / patiënt
  • Introductietraining diversiteit & inclusie voor alle medewerkers
  • Werken aan diversiteitscompetentie
  • Etc etc

2. Doe-het-zelf workshops met spellen en andere Seba materialen
Wil je openheid creëren om daadwerkelijk aan de slag te gaan met diversiteit & inclusie, zorg dan dat je werkt met spellen en materialen die zich in de praktijk bewezen hebben. Die vind je tegen redelijke prijzen in www.diversityshop.nl.

Met elk van deze artikelen kunnen we doe-het-zelf workshops houden in jouw organisatie, bijvoorbeeld voor de inclusie-ambassadeurs of de stuurgroep diversiteit. Het geeft hen handvatten voor korte en krachtige interventies bij een werkoverleg of tijdens een lunchbijeenkomst. Ben je zelf trainer, dan kun je de spellen makkelijk integreren in een door jou samengesteld programma. Leer hoe ze in elkaar zitten, ervaar hoe ze werken en bedenk hoe jij ze kan inzetten bij wat jij wilt bereiken.

Met enige regelmaat bieden we deze workshops ook met open inschrijving aan: als je het niet in-company kunt organiseren, kun je dan als individu inschrijven en meedoen. Hou hiervoor onze nieuwspagina in de gaten!

Seba cultuurmanagement bv
Nova Zemblastraat 89
1013RJ Amsterdam

info@seba.nl